Hoe is het begonnen?

Na een informeel begin door een losse verzameling Uitgeester golfliefhebbers is Golfclub De Bakker in 2003 officieel opgericht. Inmiddels is de vereniging gegroeid tot meer dan honderd leden, waarvan de meesten in Uitgeest en Heemskerk wonen.  De club heeft zijn naam en logo te danken aan een oude Uitgeester molen, De Bakker, afgebrand in 1909. 

Golfclub De Bakker is anders dan de doorsnee golfvereniging want Golfclub De Bakker heeft geen eigen baan. Dat is absoluut geen belemmering want de afgelopen jaren hebben bewezen dat we uitstekend kunnen functioneren zonder eigen baan. De toernooicommissie regelt alle toernooien op A-status banen, en wel door het hele land. De formule van ieder keer een toernooi op een andere baan en in clubverband te spelen is wat onze leden aanspreekt - iedere keer een nieuwe uitdaging. Ieder wedstrijd is feitelijk een “uitwedstrijd” en het maakt dus niet uit waar u woont.

Ons seizoen

Ons seizoen gaat begin maart van start met een reeks van vijf toernooien op banen in de regio waarin wordt gestreden om onze Noord Holland Cup, een reeks waarin vormbehoud over meerdere toernooien van cruciaal belang is.  In april begint onze Topcompetitie, een matchplay knock-out competitie die als een rode draad door het hele seizoen loopt, met de finales in oktober.

Tussen mei en augustus hebben we ook onze doorlopende Zomeravondcompetitie, gespeeld over 9 holes op de Heemskerkse. Indien mogelijk op de officiele oprichtingsdatum 28 juli, houden we onze Oprichtingstoernooi. Hiervoor gaan we soms naar een baan buiten Nederland, net over de grens in Belgie of Duitsland.  Het najaar begint met een Nazomertoernooi, de Clubkampioenschappen, meestal in september, gevolgd door een Herfsttoernooi en een Par-3 Challenge als Slottoernooi in november. Alles bij elkaar een vol, leuk en afwisselend programma van ongeveer veertien 18-holes toernooien.

Wat bieden wij onze leden?

De formule van spelen op verschillende banen door het hele land compenseert volledig het niet hebben van een eigen baan, dus reken maar - met Golfclub De Bakker kom je wel ergens !  Met Golfclub De Bakker kom je waar je waarschijnlijk anders niet zou komen.  En gezellig is het ook. De contributie bedraagt €100,= per jaar, met een eenmalig entree van ook €100,= per lid. Daarnaast worden toernooi greenfees (met baankortingen) apart en per toernooi verrekend. In de praktijk betekent dit, dat u uw contributie al snel heeft terugverdiend. De wachtlijst is onlangs opgeheven. U kunt meteen lid worden en mee spelen vanaf het volgende toernooi.

Misschien spreekt ons concept u aan en is Golfclub De Bakker wel de club die u zoekt...... Wilt u meer informatie of wilt u zich meteen aanmelden als lid, gebruik dan het contact formulier op deze pagina.

Uw bericht is verzonden.
Er is iets misgegaan. Het bericht is niet verzonden. Probeer het opnieuw.
Toegevoegd aan winkelwagen